Teadmiste toel tegusaks
Algklasside ajaveebis saate tutvuda meie ühiste tegemiste ja toimetustega. Mis toimub igas klassis eraldi, seda saate vaadata soovitud klassi blogist.
Tore, kui võtate osa meie küsitlustest ja avaldate oma arvamust ürituste kohta kommentaarides.
Teretulnud on kõik head mõtted ja ideed!

teisipäev, veebruar 08, 2011

Kuldnoka aabits

11. veebruaril saab tuntud lastekirjanik Heljo Mänd 85-aastaseks. Kirjastus Sinisukk kutsus sel puhul koole ja lasteaedu üles Heljo Männi raamatutest inspiratsiooni ammutama ning kirjanikule ise kingituseks raamatuid kirjutama-joonistama.

Tallinna Lilleküla Gümnaasiumi 3. klassid võtsid väljakutse koos oma klassijuhatajate Ly Elhi, Tiina Stammi ning Riina Rosenfeldiga vastu.

Meie raamat - kuldnoka-aabits - sündis karuaabitsa eeskujul ja sai nime tänava järgi, kus meie kool asub. Aabitsategelased on erinevad linnud - mõnda neist võib kohata Eestis, mõni aga on pärit hoopis kaugemalt. Lapsed on kirjutanud lugusid näiteks ürr Üllist, flamingo Fionast, änn Samuelist, naerukajakas Neerost, ohakalind Osvaldist, kuldnokkadest Küllist ja Kallest ning paljudest teistest. Ühtekokku on aabitsas 48 paremat lugu ja hulganisti laste joonistatud illustratsioone. Kaanepildi autor on Triinu Albri 3. b klassist.

Klasside esindajad annavad raamatu 11. veebruaril Heljo Männile pidulikult üle. Kolm kuldnoka-aabitsat jääb ka kooli raamatukokku.

Kommentaare ei ole: